Μέθοδος Διδασκαλίας

Προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, κρίσιμος παράγοντας αποτελεί η συνεργασία του εκπαιδευτικού με το μαθητή. Έχοντας αυτό κατά νου, πολιτική μας είναι η δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. Μέσα σε αυτά δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να κοινοποιεί τις απορίες του και στο καθηγητή να τις απαντά σε βάθος και όχι επιφανειακά. Παράλληλα μέσα σε ένα ολιγομελές τμήμα, με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων, τη χορήγηση δικών μας σημειώσεων, τις συχνές επαναλήψεις και τα διαγωνίσματα, ο καθηγητής μπορεί να ελέγχει τη πορεία του κάθε μαθητή ξεχωριστά, να επιχειρεί εξατομικευμένες προσεγγίσεις και να διαμορφώνει ανάλογα τη διδασκαλία του, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων αναγκών που κάθε μαθητής παρουσιάζει.

Οργάνωση Μαθημάτων

Η διδασκαλία όλων των μαθημάτων γίνεται σε ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα δυναμικότητας 4-6 μαθητών. Επίσης λειτουργούν τμήματα 2-3 μαθητών. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής στο χώρο του φροντιστηρίου μας ιδιαίτερων μαθημάτων.

Εκτός από ολιγομελή τμήματα, φροντίζουμε τα τμήματά μας να είναι και ομοιογενή, ώστε να αναπτύσσεται μεταξύ των μαθητών ο συναγωνισμός, που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στη καθημερινή τους επίδοση.

Στο φροντιστήριο Κανόνας λειτουργούν τμήματα όλων των γνωστικών πεδίων και ο μαθητής μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Επίσης, προσφέρουμε τη δυνατότητα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις από τη ΄Β Λυκείου, έτσι ώστε ο μαθητής να καλύψει αποτελεσματικά και χωρίς άγχος την εξεταζόμενη ύλη.

Συγγράμματα

Η πολυετής εμπειρία του εκπαιδευτικού μας δυναμικού στο χώρο της εκπαίδευσης, μας επιτρέπει να χορηγούμε δικές μας σημειώσεις. Οι σημειώσεις αυτές καλύπτουν την εξεταζόμενη ύλη στο σύνολό της και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων επιβάλλει.

Φυσικά το εκπαιδευτικό υλικό που χορηγείται στους μαθητές, σκοπό έχει να τους βοηθήσει στην εμπέδωση της ύλης και στη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα ερωτήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προσεγγίζονται, από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο.

Διαγωνίσματα

Επιδίωξη του φροντιστηρίου μας είναι να ωθούμε το μαθητή να κάνει συχνές επαναλήψεις της εξεταζόμενης ύλης. Προκειμένου να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά μια επανάληψη, θεωρούμε πως θα πρέπει να ακολουθείται και από διαγωνίσματα. Τα διαγωνίσματα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσεγγίζουν τη δυσκολία και το χαρακτήρα των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο μαθητής μέσω αυτών εκτός του ότι αναγκάζεται να κάνει επαναλήψεις, παράλληλα προσαρμόζεται στη φιλοσοφία των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ελέγχουν το βαθμό στον οποίο έχει αφομοιωθεί η ύλη από το κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Η συμμετοχή στα διαγωνίσματα είναι υποχρεωτική. Ο μαθητής μπορεί να απαντήσει στα διαγωνίσματα στο χώρο του φροντιστηρίου ή στο σπίτι του. Ωστόσο προτείνουμε τη πρώτη επιλογή, καθώς θεωρούμε πως έτσι δίνεται στα διαγωνίσματα η επισημότητα που τους αρμόζει.

Ενημερώσεις Γονέων

Στο φροντιστήριό μας θεωρούμε πως για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση, θα πρέπει εκτός των άλλων να υπάρχει και συνεργασία μεταξύ του εκπαιδευτικού μας δυναμικού και των γονέων. Επιδιώκουμε λοιπόν την επικοινωνία μεταξύ των γονέων και των καθηγητών. Μέσω αυτής πληροφορούμε για την απόδοση των μαθητών και των όποιων πιθανών προβλημάτων προκύψουν, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, ώστε να μεταφερθεί η πραγματική εικόνα και το μέγεθος της απαιτούμενης προσπάθειας.

Πολιτική μας επίσης είναι και η ενημέρωση των γονέων σε περίπτωση καθυστέρησης ή απουσίας του παιδιού τους από το μάθημα.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Πυρήνα της φιλοσοφίας του φροντιστηρίου μας αποτελεί το να προσφέρουμε στους μαθητές οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Υποστηρίζουμε και καταλαβαίνουμε εξίσου τους εφήβους που όταν μεγαλώσουν θέλουν να γίνουν αστροναύτες ή αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με κάτι πιο γήινο! Υποστηρίζουμε και καταλαβαίνουμε εξίσου όσους και όσες δεν έχουν ιδέα σχετικά με την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία που θα ακολουθήσουν.

Δεν είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε επαγγελματικά κανένα μαθητή μας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το κάθε τους όνειρο και τη κάθε τους απόφαση. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε πληροφόρηση σχετικά με τις διαθέσιμες σχολές, τα μαθήματά τους και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρουν.

Για το λόγο αυτό έχουμε συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα μας μια ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη στις σχολές και στα τμήματα που είναι διαθέσιμα στο μηχανογραφικό δελτίο.

Εγγραφή Online

Εγγραφείτε ΤΩΡΑ στα Φροντιστήρια ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ και κερδίστε!

Χρήσιμα Εργαλεία για τους μαθητές

Τα νέα της εκπαίδευσης για τις πανελλήνιες εξετάσεις και όλα σας ενδιαφέρουν.

Περισσότερα…

Υλικό για μαθητές Λυκείου και υποψήφιους των Πανελληνίων. Για να συνδεθείτε ζητήστε πρόσβαση από την γραμματεία του κέντρου σας.

Περισσότερα…

Δείτε ποιες είναι οι Βάσεις Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Περισσότερα…

Υπολογίστε εύκολα, γρήγορα και έγκυρα τη βαθμολογία σας για το Ενιαίο Λύκειο.

Περισσότερα...

Ο πληρέστερος οδηγός για μαθητές Λυκείου και υποψήφιους των Πανελληνίων.

Περισσότερα...

Δείτε όλα τα θέματα εξετάσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα.